De la argila la produs finit... montat si rostuit

Argila

Totul începe în carieră unde natura a lucrat timp de mii de ani pentru dezagregarea treptată a rocilor, transformandu-le în roci sendimentare cu granulație fină sub 2 μm.

Produs extrudat

După mai multe etape de îngheț - dezgheț (macerare naturală), argila trece prin mai multe etape de zdrobire și amestec cu nisip și apă. Dupa ajungerea la o umiditate corespunzătoare este extrudată printr-o presă cu vacuum unde capătă forma dorită și este scos aerul din masa argilei.

Produs finit

După extrudare, cărămizile primesc forma și textura potrivită, fiind puse la uscare si pregătite pentru o ardere la peste 1000 ℃ pentru mai mult de 36 de ore.

Udare produs

Pentru aderența cât mai bună a a adezivului, mai ales in zilele călduroase, cărămida trebuie udată fie cu furtunul după ce a fost scoasă din pachet, fie prin scufundarea ei într-un vas cu apa pentru aproximativ 2-3 minute.

Lipire

O lipire corectă se face punând adeziv atât pe stratul de suport cât și pe fiecare bucată de cărămida cu șpaclul.

Aplicare rost

Materialul pentru rostuit trebuie bine omogenizat și adus la o consistențăastfel incat sa poată fi aplicat cu un pistol de rostuit sau o pungă pentru rostuit.

Netezire

După aplicarea rosturilor se recomanda să fie lăsate câteva minute să se zvinte, ușurând astfel procesul de netezire și evitând murdărirea cărămizilor.

Curățire zidărie

La finalul netezirii, dupa adancirea rostului, cărămida se curăță cu o perie de duritate medie pentru a se îndeparta surplusul de material rămas.